Nepotřebujete noviny: pokud okna takto umyjete, zůstanou dlouho čistá

Skvrny na skle skvěle odstraní nejen produkty koupené v obchodě, ale i ty, které najdete v každé kuchyni.

Řekneme vám, jak umýt okna bez šmouh pomocí lidových prostředků / foto ua.depositphotos.com

Bez ohledu na to, jak čistý je váš domov, pokud jsou okna špinavá, okamžitě vám to padne do oka. I malá skvrna nebo otisk prstu může zničit celkový obraz. vám řekne, jak umýt okna bez šmouh rychle a efektivně, bez použití chemikálií.

Jak umýt okna bez šmouh

Mnoho lidí je mylně přesvědčeno, že je téměř nemožné umýt okna beze šmouh, pokud nepoužijete drahé spreje a po vyčištění je nepotřete zmačkanými novinami nebo papírem. To však zdaleka neplatí, a pokud znáte tajemství úklidových specialistů, ten poslední krok prostě potřebovat nebudete.

Níže vám to prozradíme jak umýt okna bez šmouh pomocí lidových prostředků.

  • Ocet. Smíchejte sklenici vody pokojové teploty s 50 ml běžného stolního octa a vše dobře promíchejte. Vzniklý roztok nalijte do rozprašovače a postříkejte jím sklenici. Nechte produkt několik minut působit a důkladně jej otřete suchým měkkým hadříkem. Pokud jsou okna pokryta vrstvou prachu, kterou lze často najít zvenčí, nejprve je otřete vlhkým hadříkem nebo hadrem.

Mimochodem, pokud máte parapety z mramoru nebo přírodního kamene, doporučujeme vám je uzavřít, aby kyselina octová neovlivnila barvu povrchu.

Funguje skvěle na skvrny ocet a prostředek na mytí nádobí. 140 ml octa rozpusťte v 1 litru vody a přidejte 2 lžičky saponátu. Vše důkladně promícháme a naneseme na okna. Znečištěná místa zpracujte houbou a důkladně opláchněte teplou vodou. Následně bude stačit sklo otřít suchým hadříkem.

  • Škrobový roztok bude neméně účinný pro čištění oken. Zřeďte 1 polévkovou lžíci v litru vody. škrob a směs naneste hojně na povrch pomocí houby a lehce setřete. Nechte produkt zcela suchý a poté odstraňte veškerý zbývající škrob suchým hadříkem.

Vynikající lidový lék na čištění oken je kyselina citrónová. Je to levné a bojuje proti znečištění s velkým úspěchem. 2-3 lžíce prášku nasypte do litru vody a míchejte, dokud se zrnka nerozpustí, poté sklenici vytřete vzniklým roztokem. Nezapomeňte povrch otřít do sucha. Mimochodem, tento přípravek také dokonale bojuje se žlutými skvrnami a zanechává příjemnou vůni.

Jak čistit okna mopem bez šmouh – rada pro obyvatele výškových budov

V poslední době jsou velmi oblíbené speciální škrabky, ale ne všechny mají dlouhou rukojeť, kvůli které je mytí skla ve vyšších patrech nepohodlné. Pokud je to váš případ, pomůže vám běžný mop (nejlépe pěnový).

Přečtěte si také:

Namočte houbu do čističe oken – ať už zakoupeného v obchodě nebo domácí výroby – a vyčistěte sklo pohybem stěrky odshora dolů. Až se zbavíte nečistot, mop důkladně opláchněte, dokud z něj nezačne vytékat čistá voda, a sklo znovu otřete.

Tento článek pro vás připravila redakce webu JazykovaKompetence.cz, která se zaměřuje na inspiraci a praktické rady pro váš osobní a profesní rozvoj. Doufáme, že vám naše doporučení pomohou dosáhnout nových výšin ve vaší kariéře.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: