Jak vyčistit vanu od žlutých usazenin: pomohou tři jednoduché prostředky

Řekneme vám, jak levně a rychle vyčistit vanu pomocí lidových prostředků.

Jak vyčistit vanu od žlutých usazenin / koláž , foto ua.depositphotos.com

V průběhu času se na jakékoli vaně – litinové nebo akrylátové – objeví žlutý povlak. Nejenže kazí vzhled, ale pokud jej nevyčistíte, zhutní se a můžete ho „ohlodat zuby“. Proto je lepší neuvádět vodovodní potrubí do tohoto stavu, ale pravidelně je čistit. Navíc to nevyžaduje drahé „chemikálie“ – řekneme vám, jak vyčistit vanu doma pomocí improvizovaných prostředků.

Jak vyčistit vanu od plaku a žlutosti

Existuje několik jednoduchých způsobů, jak vyčistit žluté skvrny z vany doma:

Jedlá soda může být použita pro litinové a kovové vany. Vzhledem k tomu, že soda je abrazivní látka, lze s ní snadno vyčistit povrch vany. Ale vzhledem k abrazivitě produktu jej nelze použít pro akrylátové vany – to jej zničí.

  • Soda s peroxidem vodíku

Existuje další způsob, jak vyčistit vanu za 5 minut a bez námahy. Pomáhá vyrovnat se se skvrnami, kde je soda bezmocná. K tomu smíchejte 1 díl jedlé sody a 2 díly peroxidu, naneste na znečištěné místo a nechte půl hodiny až hodinu působit. Po uplynutí této doby opláchněte vodou.

  • Kyselina citronová

Tento způsob čištění je vhodný pro akrylátové vany. Kyselina se nepoužívá v čisté formě, ale ve formě roztoku – 1 polévková lžíce. l kyselina + 1 sklenice vody. Poté tento roztok naneste houbičkou na skvrnu a nechte 15 minut působit. Poté je třeba opláchnout teplou vodou.

Přečtěte si také:

Pokud výše popsané metody nepomohou a nevíte, co dalšího můžete udělat pro vyčištění litinové vany od žlutých usazenin, pak v tomto případě můžete použít vážnější „dělostřelectvo“ – kyslíkové bělidlo (v prášku formulář). K tomu 1 polévková lžíce. l. Prášek by měl být rozpuštěn v 1 litru teplé vody, aplikován na znečištěné místo, rozetřen a ponechán asi půl hodiny. Poté znovu rozetřete a opláchněte vodou – žlutost by měla zmizet.

Dříve jsme vám řekli, jak vyčistit toaletu od žlutého pruhu – trik dobrých hospodyněk.

Tento článek pro vás připravila redakce webu JazykovaKompetence.cz, která se zaměřuje na inspiraci a praktické rady pro váš osobní a profesní rozvoj. Doufáme, že vám naše doporučení pomohou dosáhnout nových výšin ve vaší kariéře.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: