Při této teplotě nelze prát bavlnu: věc by se zničila.

Aby se bavlněná tkanina nezkazila a nesrazila, pamatujte na pravidla praní

Jak prát v pračce 100% bavlna / koláž , foto ua.depositphotos.com

Bavlněná látka je příjemná na tělo, ale vyžaduje pečlivé zacházení. Po nesprávném praní mohou takové věci vyblednout, vyblednout nebo se zmenšit. Naučte se, jak bavlnu prát v pračce a ručně prát, abyste zajistili, že zůstane v perfektním stavu.

Jak prát bavlnu v pračce bez srážení

Pro praní bavlny v pračce je vhodné zakoupit speciální prášek na bavlněné prádlo. Před praním Bavlněné zboží se třídí: bílé se oddělují od barevných a oblečení se skvrnami se ošetřuje zvlášť odstraňovačem skvrn.

Vložte prádlo do bubnu a do přihrádky na prací prostředek přidejte prací prostředek a aviváž. U bílých látek můžete přidat bělidlo. Nastavte režim na „Bavlna“ nebo „Jemné“. Důležité pro instalaci nejměkčí rotace. Vlivem hrubého odstředění se bavlněné prádlo často srazí.

Nesušte bavlnu v pračce. To také podporuje smršťování. Automatické sušení lze nastavit pouze pro nejhrubší a nejsilnější kusy a zbytek je lepší sušit přirozeně.

Přečtěte si také:

Je možné prát bavlnu na 60 stupňů?

Při jaké teplotě prát bavlněné prádlo závisí na barvě a síle.

Bílá bavlněná odolná tkanina Lze prát na 60-70° i vyšší. Jedná se o ručníky, ložní prádlo, ubrusy. Nedeformují se ani nevyblednou vlivem vysoké teploty.

Barevné oblečenízejména červené a tmavé odstíny, je vhodné prát při teplotě maximálně 50° a maximálně 400 otáčkách bubnu. Pokud je předmět silně znečištěný, můžete nastavit teplotu na 60°. Dejte si ale pozor, aby barva nevybledla.

Jak prát bavlnu bez srážení / foto ua.depositphotos.comJak prát bavlnu bez srážení / foto ua.depositphotos.com

Jakou bavlnu byste měli prát ručně?

Bez stroje se doporučuje prát krajkové a jemné prádlo – spodní prádlo, krajkové halenky, ručně vyšívané košile, oděvy s vlasem a fleecem. Takové výrobky by se neměly příliš namáčet ani kroutit, ale spíše máchat ve vodě pokojové teploty.

Tento článek pro vás připravila redakce webu JazykovaKompetence.cz, která se zaměřuje na inspiraci a praktické rady pro váš osobní a profesní rozvoj. Doufáme, že vám naše doporučení pomohou dosáhnout nových výšin ve vaší kariéře.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: