Jak sušit věci, aby nepáchly zatuchlinou: nečekaná rada odborníka

S nastupujícím chladným počasím nezbývá než sušit věci v bytě či domě.

Odborník radí používat při sušení věcí ventilátor / foto ua.depositphotos.com

V období podzim-zima nastává problém se sušením věcí, protože vlivem poklesu teploty nemůže oblečení správně uschnout, následkem čehož je cítit plíseň a další nepříjemné pachy. Uživatelka TikTok Anne Russell proto řekla, jak správně sušit věci, aby měly příjemnou vůni, uvádí Mirror.

Věci by se podle odborníka měly skládat „úhledně“ a „ne natěsno“ a poblíž místa, kde schnou, by měl být umístěn ventilátor.

„Všechno je úhledně poskládané a důvodem je, že když se ventilátor zvedne, vzduch jím prochází, musí se umět pohybovat, odpařovat vodu. Pokud je oblečení příliš těsné nebo nahromaděné, nebude schopni se zbavit vody a pak budou cítit.“ poznamenal Russell.

Tento způsob sušení prádla si podmanil síť, video získalo téměř 250 tisíc zhlédnutí a získalo mnoho komentářů. Jeden sledující také sdílel svou vlastní radu:

„Zjistil jsem, že pomáhá věci po několika hodinách obrátit, aby vzduch mohl cirkulovat v místech, kam se nedostane!“

Jiný uživatel zdůraznil:

„Zdá se, že pomáhá věšení věcí na věšáky, stejně jako jejich věšení na rámy dveří.“

Další předplatitel přidal:

„Zjistil jsem, že u ručníků je stačí pověsit na dveře, aby uschly, a asi po dni uschnou a mám druhý ventilátor, kterým je nastavím.“

Přečtěte si také:

Další užitečné lifehacky

Dříve diamantová expertka Kylie Pitt řekla, jak čistit šperky doma. K tomu, jak říká, budete potřebovat ultrazvukový čistič, který důkladně odstraní nečistoty a usazeniny na těžko dostupných místech.

Také jsme se naučili, jak změkčit ručníky po vyprání. K tomu odborníci radí použít trochu jedlé sody a prát na 60 stupňů.

Tento článek pro vás připravila redakce webu JazykovaKompetence.cz, která se zaměřuje na inspiraci a praktické rady pro váš osobní a profesní rozvoj. Doufáme, že vám naše doporučení pomohou dosáhnout nových výšin ve vaší kariéře.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: