I stará a mastná pánev bude zářit jako nová: zde je to, co musíte udělat

Můžete použít produkty, jako je jedlá soda nebo ocet.

se naučil, jak vyčistit nepřilnavou pánev od uhlíkových usazenin / koláž , foto pixabay.com, ua.depositphotos.com

Čištění pánve z pánve je úkol, který se může zdát skličující, ale existuje mnoho jednoduchých způsobů, jak to udělat snadno a jednoduše.

Není nutné používat chemikálie. Hlavními pomocníky jsou jedlá soda, ocet a sůl, které si účinně poradí se skvrnami.

Společnost studovala všechny způsoby, jak vyčistit pánev od uhlíkových usazenin uvnitř i vně, aniž byste ji museli spěchat a vyhodit.

Jak vyčistit pánev od usazenin uhlíku za 15 minut – účinné prostředky

Pokud potřebujete rychle vyřešit problém, pak je důležité vědět, jak vyčistit pánev od usazenin uhlíku za 15 minut. K tomu můžete použít produkty, jako je jedlá soda nebo ocet. Pomáhají odstranit karbonové usazeniny a mastnotu bez poškození povrchu.

Vyzkoušejte tento jednoduchý způsob: naplňte pánev vodou, přidejte 2–3 lžíce jedlé sody a přiveďte k varu. Poté lze vyčistit i ty nejodolnější zbytky jídla.

Jak vyčistit pánev od těžkých uhlíkových usazenin

Když je usazenina obzvláště silná a konvenční metody nepomáhají, můžete použít specializované čisticí prostředky, které jsou určeny k boji proti takovým usazeninám.

Můžete použít i agresivnější, ale zdravotně nezávadné domácí prostředky – ocet. Musíte smíchat ocet a vodu ve stejném poměru a výslednou směs vařit přímo na pánvi a poté důkladně otřít štětcem.

Přečtěte si také:

Kromě toho můžete zkusit vyčistit uhlíkové usazeniny pomocí sody nebo kyseliny citrónové. Takové tradiční metody budou velmi užitečné pro ty, kteří nechtějí používat chemikálie.

Jak vyčistit litinovou pánev od usazenin uhlíku

Litinové pánve vyžadují zvláštní pozornost. Vědět, jak odstranit uhlíkové usazeniny z litinové pánve, pomůže prodloužit její životnost. K tomu se doporučuje používat sůl, která účinně odstraňuje plak bez poškození povrchu.

Při této jednoduché metodě se sůl smíchá s malým množstvím vody a vznikne velmi hustá směs. Měl by být aplikován na nejvíce znečištěná místa, počkejte až 10 minut a očistěte je štětcem.

Nepřilnavé pánve by se měly čistit pomocí měkkých houbiček a speciálních prostředků na mytí nádobí.

Připomeňme, že již dříve psal, co dělat, když se jídlo přilepí na pánev s nepřilnavým povlakem.

Tento článek pro vás připravila redakce webu JazykovaKompetence.cz, která se zaměřuje na inspiraci a praktické rady pro váš osobní a profesní rozvoj. Doufáme, že vám naše doporučení pomohou dosáhnout nových výšin ve vaší kariéře.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: