Co nelze zapojit do prodlužovacího kabelu: tato zařízení jsou přísně zakázána

Je důležité vědět, proč k připojení některých zařízení nemůžete použít prodlužovací kabel.

Tipy, jaké zařízení by nemělo být připojeno přes prodlužovací kabel / foto ua.depositphotos.com

Všichni používáme různá zařízení a zařízení každý den v našem každodenním životě. A v některých situacích musíte pro pohodlí použít prodlužovací kabely. To však není povoleno ve všech situacích při zapnutí zařízení. V jakých případech je zakázáno používat prodlužovací kabel, vám sdělíme v materiálu.

Jaké zařízení nelze připojit pomocí prodlužovacího kabelu – neudělejte chybu

Nejprve je důležité poznamenat, že všechny prodlužovací kabely mají omezení jejich provozu. Mohou být přetíženy, což může vést k přehřátí, zkratu nebo dokonce požáru. Toto riziko je zvláště zvýšené u levných modelů. Odpovíme tedy, zda je možné zapnout chladničku pomocí prodlužovacího kabelu, a také poskytneme seznam dalšího zařízení, které je zakázáno tímto způsobem používat. Dá se rozdělit do kategorií:

  • V prvé řadě se jedná o vysoce výkonné domácí spotřebiče, které se vyznačují vysokou úrovní spotřeby elektrické energie. Často kladený dotaz, je možné se připojit lednička přes prodlužovací kabel – je přísně zakázáno, protože funguje nepřetržitě a může se tak kdykoli přehřát. Dalším bodem je, zda je možné se připojit mikrovlnná trouba přes prodlužovačku také ne – z důvodu možného přetížení nosiče. Pojďme dál: je to možné? pračka připojení přes prodlužovací kabel opět není možné, protože při zapnutí režimu ohřevu vody spotřebovává obrovské množství energie, stejně jako myčka nádobí. To může způsobit přehřátí a poškození zařízení. Aktuální otázkou je, zda je možné se připojit ohřívač přes prodlužovací kabel má také negativní odezvu. Je známo, že „žerou“ hodně elektřiny, což může způsobit přehřátí a požár. Totéž lze říci o elektrické sporáky. Kávovar, varné konvice a toustovače Rovněž není vhodné připojovat přes prodlužovací kabel.
  • Do další kategorie patří zařízení, která mají vysoký startovací proud, který při zapnutí spotřebovává hodně elektřiny. Jde o to klimatizace, kompresory a svářečkycož může způsobit přetížení prodlužovacího kabelu.
  • Rovněž se nedoporučuje připojovat zařízení, která jsou citlivá na stabilitu napájení, jako např počítač, TV a audio zařízení. Kvůli kolísání napětí během používání nosiče nemusí fungovat správně nebo dokonce selhat. Proto musí být připojeny přímo k zásuvce.

Další často kladenou otázkou je, zda lze nabíjet. telefon přes prodlužovací kabel. K tomu je lepší použít přepěťové ochrany, které odstraní faktor napěťových rázů, které mohou poškodit baterii nebo dokonce mikroobvody v telefonu.

Přečtěte si také:

Důležitým důvodem, proč byste neměli používat prodlužovací kabel, je to, že je velmi nebezpečné s ním pracovat, když je kabel, zástrčka nebo kryt poškozen, a nebezpečné jsou také uvolněné koncovky. Kromě, Je zakázáno spojovat jeden prodlužovací kabel s druhýmcož může způsobit okamžité přetížení a požár.

Již dříve jsme psali o tom, jaká je dobrá nabíjecí stanice, kromě EcoFlow a Bluetti.

Tento článek pro vás připravila redakce webu JazykovaKompetence.cz, která se zaměřuje na inspiraci a praktické rady pro váš osobní a profesní rozvoj. Doufáme, že vám naše doporučení pomohou dosáhnout nových výšin ve vaší kariéře.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: