Co nedělat při praní pletených věcí: odborník jmenoval 4 tabu

Tomu je třeba se vyhnout při praní pletených věcí, včetně toho by se nemělo provádět v pračce.

Co nedělat při praní pletených věcí / ilustrační snímek obrazovky

Čisticí guru Laura de Barra poskytla tipy, čemu byste se měli při praní pleteného zboží vyhnout. Mirror o tom píše.

Pletené zboží je náchylnější ke srážení než jiné oblečení. Chcete-li prodloužit životnost vašich úpletů a předejít nehodám při praní, odborník radí vyhnout se některým běžným návykům.

Nejprve Laura varuje před věšením pletených předmětů. Objasnila, že tomu je třeba se vyhnout, „bez ohledu na to, kolik stojí, bez ohledu na to, z čeho jsou vyrobeny“:

„Vidím to tak často. Dokonce i profesionální organizátoři věší lidem pletené oblečení. Je to opravdu špatné pro oblečení.“

Přečtěte si také:

Pověšení úpletu na sušák podle ní způsobí, že se začne vlastní vahou natahovat – rukávy a lemy se natáhnou a ztratí tvar. Odborník proto radí odkládat pletené věci do šuplíku nebo na polici.

Za druhé, de Barra nedoporučuje prát pleteniny velmi často a zvolit vhodnou metodu praní:

„Když vyperete nějaké oblečení, vlákna se ztratí.“

Odborník také doporučil nikdy nepoužívat na pleteniny vakuové sáčky. Přírodním vláknům se nelíbí, když je z nich odsáván vzduch.

Také, jak poznamenává specialista, syntetická vlákna mohou absorbovat pach plastu.

Na závěr odbornice radí nenosit úplet přímo na nahé tělo, místo toho doporučuje obléci si pod něj například bavlněné triko – absorbuje veškerou přebytečnou vlhkost a „udrží pleteninu úhlednou“.

Přečtěte si také:

Jak správně prát věci – nejnovější tipy

Odborník pojmenoval kouzelnou přísadu na praní ručníků. Liz Eichholtz řekla, že ručníky často ztrácejí svou měkkost kvůli usazování zbytků na látce, k čemuž dochází, když lidé během praní používají příliš mnoho aviváže.

Namísto použití čisticího prostředku z obchodu doporučuje používat běžný bílý ocet.

Tento článek pro vás připravila redakce webu JazykovaKompetence.cz, která se zaměřuje na inspiraci a praktické rady pro váš osobní a profesní rozvoj. Doufáme, že vám naše doporučení pomohou dosáhnout nových výšin ve vaší kariéře.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: