Co dělat, když je kysané zelí hořké: tato metoda ušetří

Důležité je kysané zelí skladovat v čisté a vzduchotěsné nádobě.

se naučil, jak oživit kysané zelí / koláž , foto pixabay.com, ua.depositphotos.com pixabay.com

Kysané zelí je pro mnohé oblíbenou svačinkou. Ale někdy se proces fermentace může pokazit a získá hořkou chuť nebo se pokryje hlenem.

zjišťoval, zda je možné jíst hořké kysané zelí a co dělat, když je lák v kysaném zelí vláknitý a kluzký.

Proč zelí po fermentaci chutná hořce – co je důležité vědět

Hořké kysané zelí může být výsledkem nesprávného fermentačního procesu.

Hořkost se vyskytuje z několika důvodů:

  • nedostatek soli,
  • nesprávné podmínky kvašení,
  • nízká kvalita originálního produktu.

Zde přichází na řadu hlavní rada, jak kysané zelí udělat méně hořké – je potřeba ho propláchnout ve studené vodě. Oplachování pomáhá nejen zlepšit chuť, ale také zelí před podáváním osvěží.

Potřebujete ale kysané zelí pokaždé propláchnout? Ne, pouze pokud je příliš slaný nebo hořký.

Po umytí můžete přidat trochu cukru nebo mrkve, aby bylo kysané zelí méně hořké a chuť se vyrovnala.

Jak zachránit kysané zelí před hlenem – osvědčená metoda

Někdy se lák z kysaného zelí stává kluzkým a vláknitým. Může to být mimo jiné důsledek nesprávného kvašení nebo vstupu nežádoucích bakterií do zelí.

Přečtěte si také:

A pro oživení kysaného zelí je potřeba ho také důkladně propláchnout a následně připravit nový lák se správnou koncentrací soli.

Kromě toho je stejně důležité skladovat zelí v čistých nádobách a při správné teplotě.

Aby se zabránilo hořkosti a hlenu v kysaném zelí, je důležité sledovat podmínky kvašení, udržovat poměr soli a skladovat produkt v čisté, hermeticky uzavřené nádobě.

Připomeňme, že již dříve zveřejnil recept na kysané zelí na zimu.

Tento článek pro vás připravila redakce webu JazykovaKompetence.cz, která se zaměřuje na inspiraci a praktické rady pro váš osobní a profesní rozvoj. Doufáme, že vám naše doporučení pomohou dosáhnout nových výšin ve vaší kariéře.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: