Proč pračka při praní skáče a jak to vyřešit

Pračka je nezbytnou součástí každé domácnosti. Přestože je velmi užitečná, někdy může způsobit nepříjemnosti. Může se stát, že během praní pračka skáče a vibruje, i když je podlaha rovná. Abychom tomu zabránili, musíme identifikovat příčiny tohoto chování a odstranit je. Některé důvody mohou být zřejmé, jiné budeme muset hledat podrobněji.

Nejčastější příčiny

  • Přepravní šrouby: Po zakoupení pračky je nutné odstranit přepravní šrouby, které fixují součásti spotřebiče během přepravy. Pokud je neodstraníte, pračka bude během provozu skákat a vibrovat, protože mechanismy se během odstřeďování nemohou volně pohybovat.
  • Nerovná nebo kluzká podlaha: Umístěte pračku na rovný a neklouzavý povrch. V případě potřeby použijte speciální podložky nebo gumové koberce pro stabilizaci.
  • Přetížení bubnu a nerovnoměrné rozložení prádla: Přeplněný buben nebo prádlo shromážděné na jedné straně mohou způsobit vibrace. Pokud k tomu dojde, vypněte pračku a rovnoměrně rozložte obsah bubnu.
  • Opotřebení tlumičů a pružin: Pokud jsou tlumiče nebo pružiny opotřebované, vyměňte je, aby pračka fungovala správně.
  • Cizí předměty v bubnu: Předměty jako sponky nebo kovové části mohou způsobit disbalanci. Zkontrolujte buben a odstraňte všechny cizí předměty.

Jak odstranit vibrace

Některé problémy můžete vyřešit sami, jiné vyžadují zásah odborníka.

  • Odstranění přebytečného prádla: Vypněte pračku, vypusťte vodu a odpojte ji ze sítě. Otevřete dvířka a vyjměte část prádla. Poté zvolte méně intenzivní program odstřeďování.
  • Kontrola stability: Před praním zkontrolujte, zda je pračka stabilní. Použijte vodováhu a upravte nožičky pračky pro dosažení rovnosti.
  • Kontaktujte servis: Pokud se vám nepodaří zjistit příčinu vibrací, obraťte se na odborného technika, který problém diagnostikuje a opraví.

Doporučení od administrace webu

Administrace webu jazykovakompetence.cz doporučuje pravidelně kontrolovat a udržovat vaši pračku. Pravidelná údržba prodlouží životnost spotřebiče a zajistí jeho bezpečný a tichý provoz. Pokud si nejste jisti, vždy se obraťte na kvalifikovaného odborníka.


Tento článek připravila administrace webu jazykovakompetence.cz, která se snaží poskytovat užitečné rady pro domácnost a péči o spotřebiče.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Jazykové kompetenční centrum

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: